понеделник, 2 януари 2017 г.

Ние, лъжците!

Ние, лъжците от Е. Локхарт


Здравейте! 
Днешният пост ще бъде относно книгата Ние, лъжците от Е. Локхарт (Емили Локхарт).


Книгата започва с посвещение от авторката На Даниъл, след това има карта на острова, където се развива главното действие. Лично на мен това много ми допада, защото ти дава една реална представа за това къде се случват нещата, пък и ми е много интересно да разучавам такива карти. 😄


Книгата е разделена на 5 части, а именно - Част 1 Добре дошли
В тази част авторката ни запознава с героите и по-точно със семействата, за които се разказва в книгата. Също така тя ни показва и техните проблеми, като първо ни представя сем. Истман, и по-точно това, което е останало от него. Авторката насочва вниманието ни към главната героиня - Каденс. Всъщност, книгата е написана от името на Каденс! И така, в тази първа част Каденс разказва за предишните си лета на острова заедно с Мирън, Джони и Гат. 

Част 2 Върмонт
В тази част Каденс ни казва какво прави и преживява преди да замине за острова, за първи път след инцидент, който тя не помни. Разказва ни как е пращала неща на своите роднини връстници, които са й по-скоро приятели, отколкото роднини.

Част 3 Лято седемнайсет
В тази част Кади ни запознава със събитията, които се случват през това лято. Опитва се да изкопчи информация от приятелите си, но те упорито отказват да говорят за инцидента. Благодарение на няколко невнимателни изказвания тя разбира някаква малка част от истината за случилото се през онова лято, но въпреки това тази информация не й помага особено. 

Част 4 Виж, пожар
В тази част героинята ни казва за плана на тяхната групичка Лъжците да подпалят Клермонт, като така се опитват да потушат скандалите между възрастните на острова. Ала планът им се оказва не много добър и накрая всичко отива по дяволите.

Част 5 Истина
В последната част на книгата Каденс най-накрая разбира истината за това какво се е случило през лятото на инцидента.


Удивително интригуваща история за тайните, лъжите, истинската любов и истината! Изключително интересен обрат на събитията. Изобщо не подозирах, че нещата ще се развият по този начин, тъй като анотацията на книгата не ни дава особено много информация за съдържанието й. Авторката е направила много интересен plot-twist, който предполагам би заинтригувал и най-нечетящия човек. И отново, тази книга много ми хареса, надявам се да е харесала и на тези от вас, които са я чели! Ще се радвам ако ми споделите мнението си относно книгата!

Очаквайте още ревюта на книги и не само!

Поздрави и до скоро!❤

Няма коментари:

Публикуване на коментар