неделя, 1 януари 2017 г.

Първо ревю на книга!

Сезонът на злополуките от Мойра Фоули-Дойл



Поредица от нелепи съвпадения или проклятие?
Сезонът на злополуките е част от живота на 17-годишната Кара, откакто се помни. Всяка година към края на октомври се случва нещо – семейството на Кара става необяснимо податливо на инциденти. Когато това време наближи, те прибират ножовете надълбоко в шкафове, покриват острите ръбове на масите и изключват електрическите уреди... но злополуките ги следват навсякъде.
Защо са така прокълнати? И как могат да се спасят? Кара започва да задава въпроси и дълбоко пазените семейни тайни изплуват на повърхността. А тази година сезонът на злополуките ще счупи нещо повече от кости...


Първо нека поговорим малко за корицата на книгата. Оригиналната корица на изданието не е запазена, но издателство egmontbulgaria са направили една страхотна интерпретация на случващото се в книгата, върху корицата. Поне според мен! 

Сюжетът на историята, която е разказана е изключително интересен, особено към края на книгата, където се случва един много интересен обрат на събитията. Много дълго пазени тайни се разкриват, маските падат и всички най-сетне разбират защо тези неща им се случват и защо точно по това време от годината! Не искам да ви спойлвам много, затова ще спра до тук със сюжета на книгата. 

Героите - много интересно изградени образи. За съжаление в тези 280 страници няма особено много описания на героите, но за сметка на това събитията, случките и всичко останало са доста добре разгърнати. 

В началото, когато започнах книгата, ми се стори малко скучна, но 30 страници по-късно вече бях запленена от чара, странността на героите и всички необясними за тях неща, които им се случват през този сезон. Книгата ми се стори скучна, именно защото в началото не се случват особено много неща и общо взето действията се развиваха доста бавно, но определено си промених мнението към много по-добро, а именно, че в тази книга има много неочаквани обрати, динамични действия и естествено има романтичен аспект, който може и да не е стандартната любов между двама души, но именно затова е още по-заинтригуващ. Книгата се чете сравнително бързо и както може би вече сте разбрали, я смятам за дълбоко заинтригуваща и много интересна и я препоръчвам с две ръце!

Е, с това завършва днешното ревю на тази книга, надявам се да ви е харесало!
Поздрави и до скоро!❤

Няма коментари:

Публикуване на коментар